Kokkuvõte 2019. a suvelugemisest 25. september 2019

Märjamaa VRK / Kirjuta esimene kommentaar

Sellel aastal oli lastel juba viiendat suve järjest võimalus osaleda lugemisprogrammis Suveraamat 2019. Aktiivselt võtsid osa algklassid, põhikooli osa jäi tagasihoidlikumaks. Rõõm oli näha, et ka need lapsed, kes suvel maale vanavanemate juurde tulid, rõõmuga kaasa lõid. Lugemiseks valisime eelkõige viimase paari aasta jooksul ilmunud uuemat laste- ja noorsookirjandust. Kõik osalejad said lugemispassi ja küsitluslehed, mida täideti loetud raamatute kohta. Sel aastal oli võimalus oma lemmiktegelast ka joonistada. Samuti said lugejad raamatut hinnata, arvamusplakat sai päris kirju. Enim kogusid hääli A. Saare Pärti raamatute sari, R. Dmuchovskienė „Väike sipelgas Miksmiks“, J. Maasiku „Hopspelleri amulett“ ning K. Applegate „Soovipuu“. Kokku osales 112 lugemishuvilist last, esindatud olid noored lugejad ka Haimrest ja Valgust. Arvukas oli osavõtt sügisel kooliteed alustanud laste seas.

Pidulik Suveraamat 2019 lõpetamine toimus 20. septembril NUKU teatris ja muuseumis. Kutse lõpuüritusele said seekord 47 tublimat lugejat.  Nukuteatris räägiti lastele sellest, kuidas valmib raamatust lavastus, tutvustati nukuteatri eri liike, näitlejate garderoobi, tehti hääleharjutusi, lahendati vahvaid mõistatusi, jne. Lapsed said proovida ise teha varju- või sirmiteatrit, mängida marionett- ja käpiknukkudega. Päeva lõpetasime tänukirjade jagamisega ja maiustamisega teatri Hendriku kohvikus.

Täname kõiki osalenud lapsi ja nende vanemaid ning õpetajaid, kes suunasid lapsi lugema ja programmis osalema. Laste soovil jätkame lugemisprogrammiga ka järgmisel suvel.

 

Urve Nurmik


Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: