Põhjamaade Kirjanduse nädal 2022 4. november 2022

Märjamaa VRK / Kirjuta esimene kommentaar

Põhjala loodus

Põhjala kirjanduse nädal 2022 kutsub sind lugema teemal "Põhjala loodus". Meie armastus, ja suhtumine Põhjala loodusesse on miski, mis on meie kultuuriga läbi põimunud ning omab suurt rolli Põhjala lugudes ja kirjandustraditsioonides. Põhjala loodus ei ole ainult miski, mis meid ühendab, vaid ka miski, mis räägib mitmekesisuse ja rikkuse kohta mis eksisteerib meie nõnda nimetatud kauges pimedas Maa nurgas. Veel hiljuti suletud piirid tähendasid, et me ei saanud enam reisida troopilistele saartele ja selle asemel pidime uurime enda kodukoha võimalusi. Tervet Põhjalat vaadates algas see vulkaanidest läänes, jääliustikest põhjas, kollastest rapsipõldudest lõunas ja tuhandest järvest idas. Inimese ja looduse suhe on keskne selle aasta ettelugemisele mõeldud raamatutes.

 

Põhjala loodus selle aasta ettelugemisele mõeldud raamatutes.

 

Pildiraamat "Kui sa kohtad karu" on valminud soome-rootsi autorite Malin Kivelä ja Linda Bondestami ning taanlase Martin Glaz Serupi koostöös. Raamat on nomineeritud Põhjamaade Nõukogu Laste- ja noorte kirjandusauhinnale 2022. Raamatu sisu peegeldab pealkirja, et mida siis teha, kui sa kohtad karu? Teemale lähenetakse hariduslikult, aga eelkõige siiski paroodilises võtmes. Raamat käsitleb loodust kui idüllilist paika, kuhu inimesed linnast hoogsalt saavad minna koos seenekorviga. Samas ei unusta ta käsitleda küsimust, et milline metsik loodus tegelikult on või olema peaks.

 

Täiskasvanud saavad sel aastal nautida rootsi kirjaniku Patrik Svenssoni raamatut "Angerjaevangeelium".  See on raamat autorist ja tema isast ja sellest, kuidas angerjas neid teineteisele lähendas. Raamat sellest, kuidas angerja mõistatust inimesega võrrelda. Jutustus päritolust, saatusest, elu elamisest ning vältimatust ja juhitamatust surmast.


Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: