Raamatukogupäevad  22. oktoober 2019

Märjamaa VRK / Kirjuta esimene kommentaar

Raamatukogupäevad on alanud

Üle-eestilised raamatukogupäevad „Kohtume raamatukogus“ saavad teoks traditsiooniliselt  20.-30. oktoobril. Nende päevade raames pakutakse raamatukogudes külastajatele palju erinevaid üritusi ja kohtumisi, mis ei mahu kõik ära nende kümne päeva sisse, seega kestavad raamatukogupäevad alati pikemalt kui ainult kümme päeva. Kuna käesolev aasta on kuulutatud eesti keele aastaks ja tähistatakse ka rahvusvahelist põlisrahvaste keelte aastat, siis on raamatukogudeski tavapärasest rohkem just eesti keele ja murdekeeltega seonduvaid näituseid ja üritusi.

2019.a raamatukogupäevade üritused said alguse ettelugemise võistlusega 4. klasside õpilastele. Eesti keele aastast lähtuvalt valisid lapsed ettelugemiseks tekste teemal „Heal meelel ja ilusal keelel“. Maakondlikus eelvoorus Rapla Keskraamatukogus osales Märjamaa vallast kuus tublit ettelugejat. Eesti Lastekirjanduse Keskuses toimuvale finaalvõistlusele valis žürii Rapla maakonda esindama Vana-Vigala põhikooli õpilase Gerda Asumetsa.

Kohtumised kirjanikega on tavapärased üritused raamatukogupäevadel. Lugejatega tulevad seekord kohtuma kirjanik Heli Reichardt (Märjamaa raamatukogus 24. oktoober  kell 17.30) ja lastekirjanik Anti Saar (1. november  kell 11.15) ning mitmekülgne teatrikunstnik Tiiu Tepandi (aeg täpsustamisel), kes on põhjalikult uurinud luuletaja Marie Underi elu ja loomingut.

Lisaks kohtumistele toimuvad paljudes raamatukogudes ettelugemised nii lastele kui ka täiskasvanutele, saab vaadata mitmesuguseid huvitavaid väljapanekuid, näituseid, korraldatakse muinasjutuhommikuid, raamatukogutunde, õpitubasid, koolitusi, kirjanduslikke viktoriine ja ei puudu seegi kord üllatusteenindajad raamatukogude lettide taga.

Kohtumiseni raamatukogus!


Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: