"Südames hingab kunst" 10. veebruar 2020

Märjamaa VRK / Kirjuta esimene kommentaar

Marja Järve kunstikooli tööde näitus raamatukogu galeriis
Mina olen Marja. Ma olen 15-aastane, elan Läänemaal ja käin Kullamaa Keskkooli 8. klassis. Märjamaa Muusika- ja Kunstikoolis olen käinud juba 8 aastat. Eelmisel aastal lõpetasin muusikakooli kandle erialal ja sel aastal olen kunstikooli lõpuklassis. Lisaks hakkasin sellest aastast õppima ka tšellot ja klaverit. Peale muusika ja kunsti huvitab mind ka praktiliselt kõik muu, mis kunstiga seotud. Armastan lugeda ja kirjutada ja teha kõike, kus vähegi ennast võimalik väljendada on. Hakkasin kunstikoolis käima 7-aastaselt ja see kujunes päris kiiresti väga tähtsaks osaks minu elust. Seda kahel põhjusel - mind ümbritsevad seal nii toredad inimesed, mul on üks maailma parimaid klasse. Vähemalt enda arvates. Teiseks on kunstikoolis käimine mulle nii palju õpetanud. Mitte ainult maalimis- või joonistamisoskusi (neid muidugi ka), vaid ühtlasi aidanud paremini mõista, milline ma olen, ja mulle endale palju minu ja minu iseloomu kohta õpetanud. Iga töö annab mulle midagi uut. Näiteks olen ma avastanud et mina ja täpsed jooned ei käi kokku. Nii on ka päris elus – ikka natuke sellist vaba lendu on vaja.

Aga milline siis Marja on? "Marja on üks seltskondlik ja lõbus inimene, kellel jätkub alati põnevaid ideid ja ettevõtmisi. Samal ajal on ta ka koolis väga tubli, vahel isegi osaleb aineolümpiaadidel ning ka kunsti- ja muusikakooli töid teeb ta täieliku pühendumusega. Kõigi nende tööde ja tegemiste kõrval vajab Marja tingimata ka rahulikku omaette olemise aega ja ta oskab seda ka endale planeerida. Kui on vaba aega, siis Marja teeb kodus hea meelega erinevaid põnevaid sööke." Nii ütles mu ema, kui palusin tal ennast kirjeldada.

Kunstis üritan eelkõige igasse enda töösse nii palju tunnet panna kui võimalik, et iga töö kuidagi tähtsaks muutuks. Minu kunst on alati mingil viisil olnud jutustav. Juba väiksena joonistasin ma kõik oma paberiplokid täis piltjutustusi, mis olid erinevad lood antud edasi joonistustena. Mind ennast huvitab kunstis väga õige tunde leidmine ja edasiandmine. Et see, mida ma seda tööd tehes tunnen või mida see töö just minu jaoks tähendab, kanduks edasi ka neile, kes seda tööd pärast vaatavad. Samuti inspireerib mind loodus ja selle vägi. Seda kasutan päris tihti oma töödes, aga see tuleb juba kuidagi iseenesest. Alati üritan ma armastada enda töid nii palju kui võimalik ja neis oma tundeid väljendada. Lisaks toob kunst mu ellu nii palju rõõmu ja vabadust. Vabadust olla, kes ma olen ja panna paberile mida ma tunnen. Ega ma ilma ei saagi, sest minu südames hingab kunst.

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: